Tunga ben



Ja, nu är jag riktigt trött!
Sitter här och tar igen mig. Jag sprang väldigt mycket på träningen idag som inte gick så bra till en början men jag jobbade mig in i spelet allt eftersom. Nu har jag hunnit äta och packa ur och snart blir det Scrubs, närmare bestämt kl 23.10 och sen blir det sängen. Ska bli skönt att sova i tid idag, plus att jag är nyduschad och mätt i magen så jag kommer nog sova gott. Lyckades få i mig två smörgåsar, en liten yoghurt och en ost- och skinkpaj.

Bra dag annars idag. Var med Emil och fikade på Siljan, sen gick vi till frisören och jag fick håret blekt lite extra. Efter det så knallade vi hem till han och hade en otroligt jämn match på MarioKart som slutade oavgjort, det får avgöras imorrn. Då blir det för övrigt gym och upp tidigt för att ombesikta mammas bil kl 09.30 i Rättvik. Nu blir det Facebook...

Allt för nu



Soft



Ja, den här dagen har varit riktigt soft!
Idag har jag mest gjort det jag känt för. Jag sov t.e.x. till 11.00 istället för att gå upp tidigt och gymma, det hann jag med på eftermiddagen i alla fall. Efter gymmet så har jag ätit och tagit en kopp kaffe framför datorn.
Dagen har trots allt gått sjukt fort, kan knappt fatta att det redan är kväll.

Imorrn ska jag dock gå upp tidigare och gymma då jag har fotbollsträning på kvällen och det gäller att få vila så mycket som möjligt mellan passen. Att den här dagen blivit så kort kan ju i och för sig bero på att jag sov så himla länge. Nåja,  morgondagen blir nog längre. Ikväll händer egentligen ingenting, jag ska se Växjö-Leksand på S24 och bara ta det lugnt.
Imorrn kommer mina skor!

Allt för nu


Tankar...



Ja, då satt man här igen...
Sitter uppe framför datorskärmen och lyssnar på musik, ur högtalarna svävar återigen toner av Cornelis Vreeswijk. Han har texter som jag tycker mycket om, de är fyllda av massa dolda budskap och det får mig att tänka.
Favoriten är sommarkort som jag publicerade i bloggen för ett par dagar sen.
Där sjunger han bl.a. "andra säger säger lycka finns i ett ögonblick, fast de aldrig hann ifatt de dom fick".
Jag tror han menar att lycka kan vara så lite och att man aldrig glömmer de där små ögonblicken då man var riktigt lycklig. Han menar nog även att man ska leva i nuet och våga chansa så man inte ångrar sig sen när man inte kan gå tillbaka göra om det man inte gjorde.

Det är inte den enda bra frasen i låten, han sjunger även "vi spar alla lögner till morgonen efter och reser de glas som föll under festen". Där jag tror att han menar att livet är en fest och att man ska passa på medans man har chansen.
Det som sen gick snett kan man reda ut senare, tiden läker...

Nåja, jag ska inte sitta och spekulera i låtars betydelse, det är nåt som jag gillar men jag tror knappast att det roar nån annan. Måste försöka komma i säng så jag orkar upp till gymmet imorrn. Har även hunnit med att spela innebandy ikväll så jag är rätt trött och har ont i hela kroppen. Sen jag kom hem har jag hunnit ha en trevlig konversationpå facebook-chatten och det får nog räcka. Känns som jag hunnit med mycket idag och allting har sin tid, även vila...

Allt för nu


Torsk



Ja, det blev tyärr torsk idag...
Vi spelade stundtals riktigt bra idag men det märktes att vi mötte ett bra lag som inte bjöd på nåt. Tyvärr så räckte vi inte till hela vägen och efter 75 min så var det många tunga ben där ute. Jag vill inte säga att vi vek ner oss men det kändes lite så. När tröttheten satt in på våra innermittar så blev det riktigt jobbigt och matchen slutade till slut 2-0 till Korsnäs, bl.a. efter att en tvåmeters-kille fått nicka in 1-0...
Nåja, det är som det är, jag känner att vi inte ska va helt missnöjda trots allt. Får försöka ta med oss det positiva där vi  trots allt skapade chanser och med lite tur kunde vi ha gjort två mål och fått oavgjort.

För min egen del då?
Jo, jag tycker att jag gör en stabil insats på mittbacken. Förra matchen var jag nog lite bättre men det här laget hade klart bättre forwards att försvara mot. Jag hoppas i alla fall att jag kan fortsätta att tugga på och jobba på detaljerna. Gör jag det så ska nog en mittbacksplats kunna vara min till seriepremiären...

Nu sitter jag i alla fall bara hemma och tar igen mig med en yoghurt och lite dator. Har ingen aning om vad som händer nu men om det är nån som vill göra nåt så är det bara att höra av sig.

Allt för nu


Kort sammanfattning

Blev både tre poäng och lite öl igår.
Ja, Leksand vann mot ett svagt Västerås där målvakten Johan Thalberg kastade inte två puckar innan han blev utbytt.
Efter det blev det baren med Ivan och Robin och det vart hyfsat lugnt. Det var väl det som hände igår...

Ser fram emot kvällen och lite smörgåstårta hos Jessica, sen blir det tidigt i säng. Nu blir det träning och så ska jag köra Robin till tåget. Mer blogg sen!

Allt för nu


Att göra en Donken...



Skön kväll igår!
Hade precis ätit mina yoghurts och stängt av datorn när jag gick för att hänga upp mina fotbollsstrumpor då....
Telefonen ringer! Det var Spogge, Evert, Emil och Magnus som ville "dra en Donken", alltså åka till McDonald's mitt i natten. Själv var jag jättetrött och såg verkligen fram emot att komma i säng i tid för en gångs skull så först sa jag nej. Dock är det bara så att mina vänner har en ruskig övertalningsförmåga så till slut så satt jag där med en maxlastad som slickade backen. Räknade ut att vi tillsammans vägde ca 530kg då Spogge själv stod för 198 av dem...

Nåja, iväg kom vi i alla fall och istället för att sova tidigt så kom jag hem kl 02.00 med ångest över att jag hade vart onyttig. Jag ska i och för sig inte klaga, vi hade jävligt roligt och pratade skit om allt möjligt. Roligast var nog ändå när alla hade köpt var sin stor milkshake, en åt gången. När det sen var Emils tur så kommer han tillbaka med en liten. Det såg riktigt ynkligt ut...

Hur som helst, nu ska jag avsluta min frukost, sen blir det lunch med Damir.

Allt för nu


Yoghurt


De två översta blev det, smultron/jordgubb och hallon/blåbär...

Usch vad jag är trött!
Kom hem från träningen strax innan kl 22 efter att jag varit på Hemköp och köpt yoghurt. Det var 2st 4-pack Yoplait för 25kr så jag slog till. Ser man till varje liten enskild yoghurt så blir det bara 3,13kr/st vilket jag tyckte var överenskomligt då de är så ruggigt goda. Det var perfekt, jag kom in i kylavdelningen och hade verkligen ett sug efter yoghurt och där stod de och bara tittade på mig. Ibland kan det va skönt med impulsköp så på vägen ut tog jag även en liten burk "Premier-Cola", konsumtionens kraft funkar verkligen på mig.

Nåja, nu sitter jag här, har öppnat colan och ätit två yoghurt och är ganska nöjd. Kostar nog på mig att ta en till frukosten imorrn också, jag menar varför inte? Imorrn blir det annars fullt upp. Ska först på gymmet på morgonen innan jag drar till mormor igen för att spela kort och skotta snö. Därefter blir det lugnt nån timme, lunchen blev inställd men den blev eventuellt en fika eller mat fram mot eftermiddagen/kvällen istället. Efter det så blir det givetvis hockey och tre nya poäng!

Nu ska jag i alla fall försöka runda av, känns som jag fått med allt. Träningen gick okej och jag går från start på söndag, skööönt! Nu ska jag se mer "Så ska det låta", länge leve SVT-Play! ;)

Allt för nu


Eftermiddag



Hemma igen!
Åt först en lunch med Damir innan jag åkte till min kära mormor för att spela kort. Väl där så blev jag kvar i lite drygt två timmar. Det var väldigt trevligt även fast hon spöade skiten ur mig, jag fick trots allt vinna en gång. När vi inte spelade kort så drack vi lite kaffe och åt mazarin. Känns som att hon behöver mig väldigt mycket och det känns bra när jag är där. Jag vet också att cancern sakta men säkert tar henne i sina armar så jag vill verkligen spendera så mycket tid som möjligt med hennes medans jag kan. Jag skäms jättemycket över att jag är dit för sällan men nu känns det som att jag börjat bättra mig.

Nu är jag i alla fall hemma igen som sagt men jag ska snart iväg igen. Tänkte gå en promenad med Emil, ska bara dricka upp min kaffe först. Sitter även och tittar på massa snygga skor som jag blivit sugen på att köpa och då speciellt de på bilden ovan. Vad säger ni? Ska jag köpa dem? Vore tacksam för en åsikt och jag tror de skulle bli bra bara snön försvinner. Ikväll blir det träning igen med matchuttagning så det är viktigt att va på topp, vilket jag kommer vara.
Imorrn kanske det blir lunch med en kompis av motsatt kön. Vi får se men det vore trevligt :)

Allt för nu


Drömmer mig bort


Visst blir man lite sugen?

Har bara en sån oerhörd lust att bara dra härifrån till varmare breddgrader.
Helst skulle jag stanna länge men bara två veckor skulle räcka gott. Sitter och kollar massa sista minuten och det är frustrerande för jag ser att det egentligen bara är att dra. Dock så vill jag inte åka själv så det får bli nån gång i framtiden om jag har sällskap, kanske efter sommaren, vem vet...

Nej usch, jag ska inte sitta och drömma mig bort! Sverige känns helt plötsligt så värdelöst och det är det faktiskt inte men visst skulle jag inte ha nåt emot att va utomlands. Speciellt vill jag åka till Thailand, det har jag alltid velat. Såg en tjejkompis bilder på facebook och hon verkar ha det helt underbart, det ser ut att va taget ur en saga. Nåja, först får jag skaffa jobb och slita ett tag men nån gång kommer man väl iväg... eller?

Allt för nu


Everts egen sång



Glömde nämna att Evert blev grymt chockad idag när jag och han satt hemma hos Emil och hittade en låt på Spotify vid namn "Evert Hävert" med Lars Berghagen. Det i sig var inte det konstiga men han sjunger faktiskt om just Evert Evertsson, vad är oddsen för det liksom? Vi lyssnade om och om igen och kunde inte sluta skratta.

Nu har jag gjort ett videoklipp som ligger på youtube så ni enkelt också kan få lära er Everts egen sång!

En stund på jorden



Vilken slitvarg man är!
Nu har jag kommit hem från träningen, packat ur och satt mig här. Ska försöka få i mig lite mat så jag sover gott också. Träningen gick helt okej, hade nån halvdan brytning som jag kunde gjort bättre men annars så stod jag rätt i positionsspelet vilket gjorde mitt spel ganska enkelt. Märker givetvis av skillnaden på A- och U-truppsträning så jag ska inte dra för stora slutsatser av dagens träning men det är alltid skönt när det går som man vill.

Nu när jag ser tillbaka på min dag så är jag rätt nöjd. Allt har gått smidigt och det har varit en riktigt skön dag, hoppas morgondagen blir lika bra och att träningen går bra även då. Just nu sitter jag och tittar på "Så ska det låta" på SVT-Play, känns som att jag börjar bli gammal för jag gillar det faktiskt. Nåja, folk får väl tycka vad de vill, det är i alla fall musikaliska människor med. Tänk om man ändå kunde sjunga...

För att nu göra en "snygg" övergång så kunde i alla fall killen här ovan sjunga. Jag snackar om Cornelis Vreeswijk som sjunger om mitt bloggnamn (en stund på jorden) så lyssna och njut.
Nåja, jag ska inte bli långvarig, måste som sagt äta.
Skriver mer imorrn, god natt!

Allt för nu


Kaffe



Skön dag idag och framför allt skönt med en seger igår!
Jobbet som supportervärd gick fint och jag fick mycket beröm vilket alltid är kul. Vi åkte kl 15.40 och var framme ca 18.30 så vi hade god tid på oss. Vi vann inte bara heller bara på isen, vi vann klackmatchen också... överlägset! Snacka om att hemmapubliken var kass. När Leksand ledde med 4-2 med fyra minuter kvar kastades åtskilliga föremål in på isen så att man tvingades till omspolning. Väl under den så gick strax över halva publiken hem, jag menar går de hem med tio min kvar på bio också? Nej usch, snacka om medgångssupportrar!

Nåja, vi var i alla fall hemma kl 01.00 så jag har fått sova ganska mycket ändå. Har dock inte gymmat idag då det passar bra att vila så här mitt i veckan. Har trots allt träning med U-truppen ikväll då alltså missade A-truppsträningen igår. Är ruggigt sugen så jag tror och hoppas att jag kommer göra en bra träning. Fram tills dess kommer jag vara med Evert & Emil, satt och tog en långfika med dem, Per och Adam på Siljan nyss. Känns som det mesta rullar på bra nu, har även hunnit söka fler sommarjobb.

Allt för nu


Ny frisyr



Ja, jag glömde ju att nämna att jag skulle till frisören kl 16. Jag satt där i ca två timmar vilket jag alltid gör då mitt hår är svårblekt. Nåja, här är i alla fall resultatet, kommentar? Jag vet att jag ser ut som en liten pojke på kortet men det var fett skönt att klippa bort lite hår och om ca två veckor då jag fått lite mörk utväxt under så kommer det bli riktigt nice.
Samtidigt har jag även passat på att raka mig så jag ser riktigt liten ut, nåja passa på att håna ;)

Annars så hann jag med att dammsuga efter gymmet så nu är rummet rent med tanke på att jag dammtorkade i fredags tror jag det var. Nu vet jag dock inte vad jag ska göra, eventuellt så ska jag lira innebandy ikväll men tills dess har jag inga planer tyvärr. Imorrn blir det hur som helst bussresa till Västerås, så då vet jag i alla fall vad jag ska göra då. Nu får det fan bli Facebook och kanske lite internetpoker.

Allt för nu


Nya tag



Ja, då var det så dags för en ny vecka med nya tag.
Lördagen blev riktigt superkul där brorsans fest var enormt uppskattad från alla håll. Alla verkade trivas och många skratt ljöd. Allt från dåliga kareoke-uppträdanden till roliga presenter underhöll oss under kvällen, sen ska jag väl även nämna att ett av de dåliga uppträdanden kom från mig. Man var så illa tvungen och en ljudanläggning har nog aldrig mått så dåligt som då. Nåja, det var som sagt tur att det var fler som skämde ut sig. Måste även säga att förfesten hos Gunnarsson var riktigt lyckad.

Runt kl 23 så lämnade jag dock brorsans fest, det var mest de äldre kvar så jag drog på Lucky och jag hade faktiskt skitkul! Det kan i och för sig bero på min promillehalt men det var faktiskt längesen jag hade så roligt på Lucky. Efteråt så var det riktigt roligt också. Snubbarna vid Sibylla hade som vanligt ingen koll så jag och Gabbi fick tre Super Meal istället för två. Asså det är inte så att det händer ibland att de gör fel, nej det händer varje gång! Vilka sopor!

Igår så blev det mest till att ta det lugnt, jag var rätt sliten men det var det värt. Istället fick jag återigen se på när mitt kära Leksand skämde ut sig och nu är det definitivt kört. Det är bara att ta nya tag nästa år, dock så ska jag i alla fall till Västerås på tisdag och till Södertälje i sista matchen. Jag stöttar mitt lag, både i motgång och den lilla medgång som finns...

Nu blir det gymmet, antingen rygg/axlar eller ben, har inte bestämt mig än. Nåja, det visar sig väl. Får se vad som händer efter det, kanske en rad här. Nu ska jag packa klart och dra!

Allt för nu


Uppåt!


Några år yngre och lite mindre tunnhårig...

Ja, nu känns allt så mycket bättre. Har precis kommit hem från matchen och vi spelade ut Torsång och vann med 4-0. Det borde kanske varit ett par mål till men alla presterade bra. För egen del så kom jag in i halvtid som mittback och gjorde det riktigt bra. Jag hann även med att gå upp på en hörna och göra mål så jag är nöjd. Känns som att vi är många som blickar framåt mot nästa helg då vi får oss en riktig värdemätare då vi möter Korsnäs, vårt lag ser riktigt bra ut!

Nu ska jag bara ta det lugnt och äta lite innan jag blir hämtad av Yngvesson och Puma. Vi ska nämligen åka till Gunnarsson på förfest runt kl 16 innan vi alla drar till brorsans 30-årsfest runt kl 18. Jag hörde att vi är ca 50st och det kommer bli ett jäkla drag och jag kommer säkert bli alldeles för full, ska snart öppna första. Nåja, det skiter jag i, idag ska han firas! Som om inte det var nog så spelade jag i hans nummer idag, dagen till ära och det blev ju trots allt ett mål som sagt.
Ja må du leva bror, uti hundrade år! Stort grattis!

Allt för nu



Dags att blicka framåt



God kväll!
Sitter här och försöker få ner ett par rader medans nudlarna kokar klart, vart bara så grymt sugen på det. Har varit och tränat fotboll och träningen gick riktigt bra, det känns som att jag börjar få upp flåset nu. Jag vann många nickdueller och närkamper på mittfältet så det ska bli intressant att se var jag spelar på lördag då vi möter Torsång kl 12.00 på konstgräset. Antingen så blir jag högerback eller innermitt, det finns även en liten chans till att jag blir ytter. Själv föredrar jag det defensiva mittfältet men där känns det som vi behöver mer spelande spelare då jag mest är en grovjobbare/bollvinnare.

Nåja, nog om det. Det blev hur som helst ingen rolig hemresa igår. Återigen fick man gråta när slutsignalen gick för att därefter sätta sig på en knäpptyst, nedsläckt buss på väg norrut. Jag orkar inte diskutera allt det utan det lämnar jag över åt tidningarna som får betalt för eländet. Nu försöker jag mest blicka framåt, först på min egen match på lördag, sen på Leksands match på söndag. Jag tänker inte ge upp än, inte så länge det finns en teoretisk chans.

Annars kommer det alltså bli en bra helg med match först på lördag och sen på kvällen då blir det 30-årsfest. Jo minsann, det är min käre storebror Kim som ska firas och det kommer med all säkerhet att bli en toppenkväll. Antar att söndagen blir raka motsatsen men det får jag ta. Nu ska jag äta mina nudlar, sen blir det tv.

Allt för nu


Ångestladdat



Ja, så känns det verkligen när jag sitter här och tittar på klockan som säger att bussen till Hovet går om dryga tre timmar. Jag vet mycket väl som alla andra leksingar att det är ödesmatchen idag, vi måste helt enkelt vinna! I tidningarna kan man läsa att de s.k. "experterna" tror på AIk, låt de göra det, det gjorde de förra gången också och vi vet ju hur det gick då...

Jag är oerhört spänd och hoppas innerligt att detta går vägen, annars kommer det bli den jobbigaste hemresan sen Brynäs borta i kvalet förra året. Tänkte inte skriva så mycket mer förutom att träningen igår gick helt okej, känns bra att va igång utomhus! Nu ska jag försöka få i mig lite mat trots att magen redan värker av nervositet...

Allt för nu


Antti-Jussi Niemi



Sitter uppe och ugglar framför 2½ men som är lika bra som alltid. Kom hem för ca en halvtimme sen då jag vart och spelat lite innebandy. Annars så har jag fått rätt mycket gjort idag. Jag har gymmat och det kändes verkligen att det var två veckor sen. Sen har jag varit på banken, fakturerat åt far och dammtorkat. Imorrn ska jag även dammsuga och byta sängkläder då jag gillar att ha snyggt på mitt rum.

Nog om det, det har i alla fall varit en rätt bra dag och det är ju aldrig fel. Imorrn är det premiär på konstgräset och det ska bli riktigt nice då det såg riktigt fint ut när jag var förbi där en sväng tidigare idag. Hoppas även att jag kan spela bra i helgen då vi har träningsmatch.

Nåja, till sist vill jag bara passa på att uppmana fler att stödja Antti-Jussi Niemi efter den otäcka smällen. Ni hittar allt på Superstars hemsida och jag har t.e.x. skrivit ett brev till honom och imorrn ska jag sätta in 100kr till insamlingen för att hylla honom. Det krävs inte mycket för att visa ert stöd. Hörde även att Goa Gubbar i Göteborg har hört av sig och vill hjälpa till på nåt sätt och det tycker jag är oerhört fint. Det är såna gånger som jag kan hålla med om att idrott verkligen för folk samman. De fina orden får nog avsluta för idag, sängen känns lockande...

Allt för nu


Fruktansvärt tråkigt, skandal!



Jag tänker inte skriva så mycket om matchen igår, jag antar att ni alla läst tidningarna och hört på radio. Själv såg jag matchen och jag har aldrig tidigare varit så arg på en domare som jag var på Ulf Rönnmark igår. Känns nästan som att han hade skrivit på för Rögle innan matchen. Det är flertalet saker som retar mig men givetvis mest tacklingen som kan ha förstört Antti-Jussi Niemis karriär. Jag hoppas och tror att både Rönnmark och Tjärnqvist har dömt/spelat klart i årets kvalserie, om inte annat så tycker jag synd om Tjärnqvist när han kommer hit. Tror inte heller han mår så bra idag över det inträffade.

Nåja, läste nyss på Sportbladet att Lars G Karlsson har kört över Rönnmarks beslut efter att ha videogranskat händelsen. Förseelsen är nu anmäld till disciplinnämnden som ska lämna besked under morgondagen. Dock så retar jag mig precis som Leksands IF på att det inte blir några påföljder för tacklingen på Huokko som var en klockren "Checking to the head" där det är uppenbart hur Jakob Johansson verkligen siktar och bara tacklar mot huvudet, det borde också vart matchstraff!

Nu har jag bara Rönnmarks idiotiska uttalanden kvar att skriva ur mig. Per-Anton Lundström fick matchstraff för att ha hoppat in på isen och deltagit i fighten där tio man blev utvisade. Det tragiska är bara att tv-bilderna visar att Per-Anton var på isen under hela bytet, domslutet var alltså totalt felaktigt. Sen efter matchen säger Rönnmark "jag kan ju inte säga att det säkert var Per-Anton men jag måste ju ta nån". Nej det måste du inte din idiot! Vet man inte så chansar man inte och bara plockar nån på ett matchstraff!

Dessa tre händelser var direkt matchavgörande och jag tror vi hade vunnit annars. All heder till killarna som kämpade oerhört och gick på knäna, tråkigt bara att Rönnmark avgör matchen. Jag säger som "Challe" och Mikael Lundström, "vi fick aldrig chansen". Syns för övrigt att Rögle fått tydliga order om att skada, inte nån tillfällighet att det var Huokko och Antti-Jussi som de överföll direkt...

Nu vill jag bara avsluta med Rönnmarks mest klumpiga och tragiska kommentar angående Antti-Jussi, "han får skylla sig själv som vänder ryggen till". Hur fan kan han säga så? Ligger han med Kenny Jönsson eller? Förstår att Leksand reagerar och jag hoppas som sagt att han dömt klart, gärna för all framtid.

Rögle BK + Ulf Rönnmark = SANT

Allt för nu


Söndag



Vilken härlig dag!
Utgången igår blev kanonkul bl.a. tack vare att jag lyckades släpa med mig storebror ut, ville ju bjuda han på hans sista krogkväll innan han fyller 30. Allt började med att han, jag och Ivan förkrökade hemma hos mig innan vi drog ut på Lucky. Väl där så dansade vi och drack mycket så det blev många skratt, stötte bl.a. på en fett övertaggad Robin...

Efter det så gick vi till Sibylla där de hade lika bra koll som vanligt. Ivan skulle köpa mig käk och råkade slå fel kod men killen i kassan märkte aldrig att det stod "transaktion avbruten" så Ivan fick en mosbricka och ett super meal gratis!
Efter det så åkte jag på århundradets sågning. Stod och pratade med Ivan och nån brud och på nåt vis så kom vi in på sommaren och jag sa att det inte är den här sommaren som gäller utan att jag satsar på Beach 2012. Då scannar tjejen mig uppifrån och ner med en skeptisk blick och säger ironisk "ehh ooookej, lycka till". Snacka om att folk brast ut i skratt, jag kunde inte heller hålla mig, det var trots allt riktigt roligt. Nåja, hade jag inte tillräckligt med ångest över mitt utseende sen förut så fick jag det då.

Det var gårdagen det, som sagt mycket roligt.
Idag har jag varit ute och gått i det härliga vädret. Solen strålade medans jag gick på strandpromenaden och fotade, foton som jag lagt upp på min "Ansiktsbok", ta en titt. Det som annars var anmärkningsvärt var att det kryllade av folk som gick med hunden, satt på bänkar, fotade mm... Det härliga vädret gör verkligen människor gott!
Nu ska jag se kvalseriehockey, hörs sen!

Allt för nu


Allt går emot



Just nu är det inte mycket som går rätt. Var helt knäckt efter hockeyn igår och allt kändes bara tomt. Man sitter inne på så mycket förhoppningar och förväntan så när vi gjorde 1-0 så fällde jag faktiskt en tår, jag vågade verkligen hoppas.
Om inte hockeyn vart nog så skämde United ut sig hemma på Old Trafford men Liverpool får väl lov att vinna nåt, ligan är i alla fall avgjord. Får väl gratulera dem till deras första seger på Old Trafford på sju år...

Nåja, jag får trösta mig med att träningen gick hyfsat och ikväll ska jag ut och dränka sorgerna. Har hört att det ska bli mycket folk, bland annat tack vare Clas Ohlson hockeyn som alltid drar folk. Nu ska jag äta, hörs sen!

Allt för nu



Snart är det dags...



Usch vad jobbigt det är just nu. Sitter här med två timmar till nedsläpp och jag kan knappt andas. Har haft ont i magen hela dagen och kunde inte sova igår, jag är bara så fruktansvärt nervös. Sitter och tar en öl, just nu skulle jag göra vad som helst för att stilla nerverna. Måtte detta gå vägen den här gången, jag pallar inte med ett år till av misslyckanden.

Hockeylag ta oss hem
till den plats vi ska va.
Bort från skiten
till eliten.
Ta oss hem
upp igen!

Allt för nu


Nattsudd


Lyssna och njut medans ni läser...


Sitter ensam i mörkret och stirrar på bokstäverna på skärmen. Endast datorn lyser upp omgivningen lite lätt och Phil Collins toner masserar öronen. Han sjunger om "Another day in paradise", känn på det. Kanske är det vad jag kommer uppleva imorrn? Vad är paradiset för dig? Finns det nåt sådant? För mig kan paradiset t.e.x. vara en kall öl på en brygga en vacker sensommarkväll, det finns så mycket som förgyller tillvaron för oss människor. Det kan vara nåt väldigt litet men det kan ändå betyda jättemycket för en individ. Man ska därför tänka sig för innan, det kanske inte syns men det kan såra ändå...

Jag trivs så här, uppe själv på nätterna när inget kan störa. Jag blir väldigt tankspridd och drömmer mig bort i min egen lilla värld. Jag vet att det låter konstigt men jag har inte gått och blivit knäpp. Ibland kan bara tystnaden vara så talande...

Jag tänker inte skriva så mycket mer, jag känner att det räcker så. Tänker bara nämna låten ovan som jag tycker är väldigt bra, den kan också sjungas på svenska. Inte för att texten inte är grymt bra på engelska men prova med detta lite tyst för dig själv:

Hon tar vägar där ingen annan går
för hon vill inte störa.
Begraver sina synder och slickar sina sår
låter spriten bedöva.
Inga tårar, inga taskiga krav
inga ord kan förstöra.
Det hon drömt som ändå inte blev av
kan ju ingen förgöra.

Ååå tänk om igen!
Tänk om drömmen som du drömmer
va för längesen
Ååå tänk om igen!
Så drömmer vi en dröm
och längtar efter sanningen...

Den svenska versionen finner du HÄR ca 06:44 - 07:50 in i klippet.

Allt för nu


På bättringsvägen

God eftermiddag!
Det händer inte mycket för tillfället men jag är på bättringsvägen. Förkylningen börjar äntligen släppa och jag tänker va med på träningen lite lätt ikväll. Annars har jag inte tränat alls, försökte stå i mål när jag och Jimmy lirade landhockey igår men jag fick avbryta, orken fanns inte där. Det var väl det som hände igår, jag var med Jimmy och vi tog det bara lugnt.

Nej just ja, jag glömde nämna att det blev baren igår kväll med Evert. Det var riktigt nice faktiskt, vi bara satt och pratade med bekanta och tog nån öl, väldigt lugnt och väldigt trevligt. Idag klev jag upp runt kl 11.00 och sen dess har jag varit förbi banken och satt in pengar tills brorsans 30-årsfest som kommer bli kanon!
Nu ska jag göra kaffe och gå igenom lite pensionspapper.

Allt för nu


Förkyld



God förmiddag bloggen!
Orkade aldrig uppdatera bloggen igår trots att jag hade all tid i världen. Var bara så sjukt less. Hade nämligen tänkt börja en ny vecka med att gymma och komma igång ordentligt. Visst, solen sken men jag vaknade av att näsan var proppfull. Hela dagen satt jag sen framför datorn och snorade och hostade, usch vad det suger! Det dröjde ända tills på eftermiddagen innan jag släpade mig ut för en kortare promenad med Emil och sen satt jag hemma framför tvn resten av kvällen.

Just nu känns det precis likadant, hostar och snorar massor. Det är otroligt hur mycket snor som ryms i kroppen, tycker jag borde snutit ur mig allt nu men icke. Blir med andra ord ingen konstgrästräning ikväll, ska förbi innebandygänget och ge dem nyckeln. Nu ska jag kurera mig hela dagen och hoppas att det blir bättre, kanske kan jag palla med en lunch med Damir. Någon som har en bra huskur?

Allt för nu


Trist



God kväll!
Matchen blev inte som vi tänkt oss. Till att börja med så fick vi vänta 45 min extra innan vi kunde starta matchen p.g.a. all snö. Därefter så funkade dock allt bra, när man väl är inne i matchen så glömmer man de dåliga förhållandena och fokuserar på sitt. Dock så förlorade vi till sist med 0-1 efter att vi haft egentligen sex givna mål som vi missade samtidigt som deras enda skott gick in. Själv hann jag med ett skott i stolpen innan jag blev utbytt i halvtid men det får ändå räknas som en godkänd debut.

Nu sitter jag bara framför tvn och zappar runt på alla dåliga program. Kom hem strax innan kl 22 och sen dess har jag ätit, packat ur och satt mig här. Får se vad som händer imorrn, just nu funderar jag bara på att sova. Det känns så ensamt och deprimerande att sitta här. Skrev sms till tre vänner och fick bara svar av en, det känns inte heller så kul. Nåja, nu blir det sängen. God natt!

Allt för nu


Snart dags



Ja det drar ihop sig till säsongens första träningsmatch utomhus! Klockan 18.00 möter vi Stora Tuna på Kvarnsvedens konstgräs och jag är grymt taggad, fan va kul det ska bli! Vi har dock inte tränat ute än så vi kan nog få det svårt idag men jag hoppas ändå på seger och vårat konstgräs står klart imorrn så det tar sig som mordbrännaren sa! Har laddat upp med en sallad till lunch och ska snart äta lite pasta, känns som en bra uppladdning.

Annars så åkte jag tyvärr aldrig till Elin igår efter träningen p.g.a. att det blev för sent då hon hade lite ärenden att uträtta. Trist men ska ses längre fram istället. Gårdagskvällen slutade i alla fall i poker med grabbarna där det inte gick så bra, hade otur med "flopparna" men spelade annars bra men jag slutade fyra eller femma. Efter det gick jag och mötte en full Robin som fick sova hos mig då hans skjuts svikit honom.

Nåja, det var trots allt en bra dag igår även om träningen gick sådär. Nu ska jag ladda inför match, hörs!

Allt för nu


God förmiddag



Hej igen!
Sitter här medans två ägg håller på att koka upp i kastrullen. Har tänkt mig en rejäl frukost så jag kan prestera på topp på träningen som börjar kl 13.00. Har även hunnit med att duscha samt tvätta håret med silverschampoo och balsam så det känns som en bra morgon. Hoppas bara att resten av dagen fortsätter lika bra, får göra mitt bästa!

Annars så tillbringades gårdagskvällen hos Emil där vi kastade pil på Nintendo Wii och såg på filmen "De tolv apornas armé". Vi hade relativt höga förväntningar på filmen då den hade fått högt betyg av "Imdb" och dom brukar ha rätt i dessa fall men inte igår. Jag har aldrig gillat science fiction och vi var överrens om att filmen inte alls var vad vi hoppats på trots att Bruce Willis hade huvudrollen tillsammans med Brad Pitt. Lite besviken gick jag sen hem runt midnatt för att sova.

Nu kokar äggen för fullt och jag ska snart äta. Efter träningen ska jag åka till Borlänge och träffa Elin som jag inte sett på flera månader så det ska bli kul. Som sagt, det här kanske kan bli en bra dag trots allt.

Allt för nu


Eftermiddag med Emil



God kväll bloggen!
Kvällen blev som tur var lite bättre. Emil kom hem till mig och släpade med mig på en långpromenad och jag blev faktiskt lite piggare av att andas in frisk luft. Dock så blev det ingen träning och det känns sådär men jag vet att jag gjorde rätt val. Hade jag tränat så hade jag kanske mått sämre nu men jag har inte vart sjuk sen 2004 och tänker inte bli det heller.

Nåja, på väg tillbaka efter långpromenaden stannade vi till på Hemköp och köpte varsin semla och Powerking, snacka om skön blandning. Blev hur som helst lite piggare efter det och vi tillbringade kvällen med att spela Mariokart på Wii och se Brynäs-Färjestad. Är trots allt glad över att jag valde att vila idag, nu kommer jag va riktigt taggad i helgen.

Nu ska jag se klart på Scrubs, sen blir det sängen. Måste bara berätta om en rolig grej på Dirty Sanchez som jag nyss zappade över på. Pritchard förlorade ett vad mot Dainton och fick lov att tatuera in "I love Dainton" på sin käraste ägodel. När han sen visade sin tjej så trodde hon inte det var sant och skrek att hon "aldrig skulle sätta sig på den mer" och att hon "inte stoppar Dainton i munnen". Det var FETT kul! Snacka som sjuka killar.
Nu blir det god natt!


Usch...



Fy vilken dag, jag säger då det...
Vaknade kl 10.00 och var rätt positiv till den här dagen men sen dess har allt gått skit. Känner mig så oerhört rastlös när jag inte gymmar men är det vilovecka så är det. Nåja, jag har i alla fall knappt varit utanför dörren idag. Har nämligen haft en väldig huvudvärk hela dagen som fått mig på dåligt humör.

Som om inte det vore nog så har jag haft världens lass med disk att göra och när jag äntligen blev klar så kom lillebrorsan hem och skulle ha skjuts till fysträningen. Jag var vid det laget redan sur på han p.g.a. att han stökar till nåt fruktansvärt hela tiden, men jag försökte vara snäll och skjutsa han. När vi väl kom fram till Åkerös gympahall så hade han glömt sin klubba som de skulle ha med sig idag så då fick jag åka tillbaka och hämta den, snacka om att jag var sur då...

Nu sitter jag hemma igen och dricker lite kaffe och hoppas att huvudvärken släpper annars blir det ingen fys för mig idag. Just nu vill jag bara flytta hemifrån så jag får va för mig själv, usch vad jag är less!

Allt för nu


Fundersam



Sitter här och äter en rostad macka med kaviar för att få nåt i magen innan sängen väntar. Träningen idag gick väldigt bra och jag fick göra flertalet mål, något som jag som back inte är bortskämd med. Efteråt så stannade jag, Bullen och Zlangen kvar och lekte lite, skönt att känna att lusten finns där, det ska bli så oerhört skönt att komma ut på konstgräs på söndag!

Annars så har dagen varit lite konstig, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men jag har känt mig väldigt fundersam och nästan lite nedstämd. Kände även det efter träningen då jag alltså blev kvar sist. När jag släckte överallt och gick in och duschade så började jag fundera, tystnaden och mörkret gör att man stannar liksom upp en sekund.
Det känns som att jag inte har en aning om framtiden och om vad som händer härnäst. Jag funderar mest på jobb, ekonomi, kärleksliv och träning. Jag vet inte men kanske känner jag mig ensam, allt kanske grundar sig där? Nåja, hur det än är så var det tråkigt att Paula åkte hem idag, känner verkligen det...

Nu ska jag nog sova om ett litet tag. Evert ville att jag skulle titta förbi på baren men jag tror inte jag pallar, känns inte som att det ger nåt förutom mindre sömn. Får ladda om batterierna och blicka framåt istället.

Allt för nu


Vemod



Sitter här och dricker lite kaffe, vi har nyss ätit frukost och Paula åker hem kl 13.09. Det är inte utan att jag känner lite vemod, det har varit kul att ha henne här och det kommer kännas tomt, i alla fall till en början. Nåja, nu är det som det är men det har bara varit så skönt att ha nån att sova och se på film med, det är inte alls samma sak som när jag sitter ensam om kvällarna. Antar att vi alla behöver nån ibland...

Innebandyn igår gick annars skit, det var en sån där dag då alla bollar studsade fel men jag tappade inte humöret, det är bara att bita ihop och komma igen. Det har gått så sjukt bra de två tisdagarna innan så det slog väl tillbaka på mig igår. Synd bara att det alltid är samma person som alltför ofta tappar humöret, man kan inte ta ut sin ilska på andra hur dåligt det än går. Nåja, nu ska jag vara med Paula, kommer ha tillräckligt med tid att sitta här sen...

Allt för nu


Bowling



God morgon!
Sitter här och ska precis sätta på lite kaffe och göra frukost till Paula som nyss vaknat. Bowlingen igår gick helt okej, var inställd på att jag skulle komma sist men jag lyckades vinna med en hårsmån efter en rejäl upphämtning. Första omgången var jag helt oduglig och lyckades bara skrapa ihop 96 poäng men i den andra så hade jag bl.a. tre strikes i rad och slog nytt personbästa med 192 poäng i en serie. Måste dock säga att det kändes som rena lyckträffarna jag kan typ inte sikta utan jag kastar mest och det verkade funka går...

När vi sen kom hem så bytte jag och Ivan om och drog på fysträning. Som vanligt så var det samma få tappra killar där och jag är verkligen besviken på många som rent utsagt skiter i att dyka upp på fysen. Jävligt bekvämt och slött är vad det är! Nåja, vi som var där krigade i alla fall på väldigt bra och på söndag ska jag få spela säsongens första träningsmatch borta mot Stora Tuna. Det ska bli oerhört kul att få kliva ut på konstgräset, det är liksom det man springer alla fyspass för och kliar det verkligen i benen, gud vad jag längtar!

Ikväll blir det innebandy annars så har jag inget bestämt för idag, får se vad Paula vill hitta på. Det lutar även åt att hon åker hem imorrn och det känns väldigt trist men hon lär ju åka nån gång. Nåja, nu måste jag börja med frukosten!

Allt för nu


Måndag 2/3



Hej allihop!
Just nu händer det inte mycket. Paula sitter på min laptop och snackar runt på msn medans jag sitter här och försöker få ner ett par rader. Struntade i gymmet imorse men imorrn ska jag dit, det ska bli skönt då det inte känns som att jag fått så mycket gjort de senaste dagarna. Idag har vi i alla fall tänkt bowla, nu återstår bara att få med sig två personer till.

Igår var jag rätt seg hela dagen och med facit i hand det var lika bra. Gårdagen var nämligen ändå rätt skön och jag och Paula gjorde inget speciellt förutom på kvällen då vi lagade mat och drack vin. Efter det så blev det soffan och en film i form av "Nyckeln till frihet". Jag måste ha bra filmsmak när det är en av mina favoritfilmer och Paula somnar, känns inte som att hon delade min åsikt. Nåja, gårdagen var bra trots allt, utgången i lördags tyckte jag däremot sög.
Nu ska jag försöka fixa ihop folk till bowlingen, får blogga mer sen. Är för övrigt helt såld på låten ovan, Imperiets "I hennes sovrum", ge den en chans!

Allt för nu


Matchanalys och åsikter



Ja, då tänkte jag skriva lite om Leksand-Malmö som gick av stapeln i frdags kväll. Matchen i sig var ingen orgie i fint spel, det kändes väldigt tillknäppt och det märktes att matchen gällde mycket för Malmö. Bortalaget var trots allt minst lika bra som Leksand och det känns som att matchen kunde slutat hur som helst. Sett till chanserna så borde det ha gjorts fler mål, tänker speciellt på ett ribbskott som Malmö hade där jag inte förstår hur den spelaren kunde missa. Leksand hade också en puck i ramen när Pelle Prestberg sköt i stolpens insida så de tar nog ut varann.

I tredje perioden borde Leksand avgjort då de tryckte tillbaka Malmö fullständigt de första tio minuterna men skärpan fanns aldrig där. Istället så drällde Micke Karlberg i egen zon och Malmö fick snyggt göra 2-2 genom Tomas Wallgren som bara behövde sätta dit klubben på Fredrik Erikssons skottpass. De sista minuterna spelade bara Malmö av och det var Leksand som jagade ett segermål då nervositeten var påtaglig i bortalaget. De tog även time out och jag är hundra på att Göran Karlström sa åt grabbarna att spela av förlängningen och satsa på straffar. Det visade sig bli ett drag som så när lyckades. Vad som sen hände har inget med skicklighet eller otur att göra, det stavas P-S-Y-K-O-L-O-G-I.

Återigen visade sig traditionens makt från sin grymmaste sida och spöket i Malmöspelarnas huvuden verkar aldrig försvinna. Jag vet inte om det t.e.x. var rätt att låta den unga Jacob Berglund slå en straff då han inte gjort ett byte i matchen, straffspecialist - eller inte. Dock så fanns det chanser att avgöra och jag vet inte om utgången var orättvis eller ej. Samtidigt hade hemmalaget en straff i ribban och en i stolpen och idrott handlar om marginaler. Marginaler som Malmö återigen inte hade på sin sida...

Det blev till slut min egen favorit Kevin Doell som fick avgöra och ja, straffen var helt klart inne. Domaren gjorde även rätt enligt regelboken även om han inte skötte det så smidigt. Samtidigt som jag kände glädjen av att ha vunnit matchen så kunde jag inte låta bli att lida med Malmö och deras supportrar som verkligen ska ha all heder för sin insats. Väldigt många tillresta fans var stolta och höll huvudet högt även i nederlagets stund och det kan ingen ta ifrån dem. Att hemresan sen blev jobbig är som det är men deras banderoller talade sitt tydliga språk. Hyllas de som hyllas bör, det är bara att bryta ihop och försöka igen.

Det kanske blir lika för oss i Kvalserien. Känns som att jag inte skulle klara av det en gång till då jag hoppas så innerligt. Hoppet är det sista som överger människan och det syntes verkligen i fredags, speciellt när Malmö gjorde 2-2. Sen fast segern var så fruktansvärt nära så vågade ingen fira, just på grund av att de hade varit med förut. Det blev återigen "festen som kom av sig" - jag hoppas att det inte gäller oss leksingar, inte i år igen...

Allt för nu


RSS 2.0